белезници
белезници / sxc.hu
Жертвата е на 34 години, а задържаният - на 36
36-годишен варненец е бил задържан за убийството на свой приятел от детството, съобщават от Окръжната прокуратура във Варна.
 
36-годишният Венцислав А. е бил привлечен като обвиняем за умишлено убийство, като по това обвинение се предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.  Жертва на тежкото криминално деяние е 34-годишен мъж на име Явор, а престъплението е извършено на 14 февруари във варненския квартал „Владиславово”.
 
Влюбени убийци на таксиметров шофьор се разкайват, чакат ги по-леки присъди (СНИМКИ)

На 14 февруари 2018 г. гражданин е подал сигнал в ОД на МВР за мъж в безпомощно състояние пред вход 5 на блок 404 в кв. „Владиславово” във Варна. На мястото е открит и транспортиран в болницата 34-годишният Явор, който бил адресно регистриран в същия жилищен блок. Малко по-късно пострадалият починал в линейката на път за болницата. Причина за смъртта му са множество травматични увреждания.
 
До момента проведените процесуално-следствени действия установили, че жертвата е живеел в дома на Венцислав от два месеца. Преди това Явор водел скитнически начин на живот. Вечерта на 13 срещу 14 февруари между двамата възникнал конфликт . Венцислав нанесъл побой на Явор.
 

Убийство за удоволствие шокира Айтос (СНИМКИ)

Искането на Окръжната прокуратура във Варна за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража” предстои да бъде внесено във Варненския окръжен съд.