/ БГНЕС
В градовете с районно деление, а именно София, Пловдив и Варна ще имаме гласуване с 4 бюлетини, тъй като там ще се гласува за общински съветници, за кмет на община, кметове на райони и кметове на кметства, а в останалите места ще се гласува с 3 бюлетини, т.е. за общински съветници, за кмет на община и кметове на кметство. Това каза говорителят на ЦИК Александър Андреев.

В Централната избирателна комисия се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в ЦИК в бюлетините за гласуване в изборите за общински съветници и за кметове, насрочени за 27 октомври.

Вижте жребия в ЦИК за местните избори

„Оттук нататък в общинските избирателни комисии, след тегления жребий в ЦИК, подреждат местни коалиции и независимите кандидати съгласно регистрацията по входящия регистър, в който са вписани, за да може те вече да вземат следващите номера, след този на партиите и коалициите, които са регистрирали кандидати в съответната общинска избирателна комисия“, посочи говорителят на Избирателната комисия в отговор на въпрос за това какво се случва с независимите кандидати.

Той обясни, че те ги дописват след номерата на партиите и коалициите така както е теглен жребият в ЦИК.
БГНЕС