/ ДМСГД – Варна
Предстои 19-ата традиционна среща на осиновените деца и техните осиновители под наслов „Аз и моето семейство“. Тя ще се проведе на 15 юни от 10,30 часа в Дома за медико-социални грижи за деца (ДМСГД) – Варна. Поканени са не само децата, преминали през заведението, но и всички осиновители, осиновени и техните семейства, независимо от мястото и града, в които съдбата ги е събрала.

Както всяка година, събитието ще премине под формата на празник, в неформална обстановка, с много игри и забавления за децата. Подготовката на програмата този път е поверена на Димитър Увалиев. Сцената обаче ще открита за всички малки гости, които желаят да покажат своя талант.

ДМСГД – Варна

Празникът „Аз и моето семейство“ стартира през 2001 г. в Дома за медико-социални грижи за деца във Варна, като по това време е уникален за страна. Инициативата за провеждането му е на директора на лечебното заведение д-р Стефка Джанкова, която заимства идеята от държави като Италия, Дания, САЩ. През изминалата година форматът бе разширен и сред поканените бяха всички деца, преминали през Отделението за недоносени и новородени в ДМСГД – Варна.

„Тази година отново ще очакваме нашите малки герои, за да се порадваме заедно на техните успехи“, коментира д-р Джанкова. Тя уточни, че на разположение на родителите на всички деца ще са специалисти от мултидисциплинарните екипи в ДМСГД – Варна – психолози, логопеди, рехабилитатори, кинезитерапевти, специални педагози.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК