Плаж-Варна
Плаж-Варна / БГНЕС, архив
Награда беше връчена от министъра на младежта и спорта

Община Варна спечели наградата за морски туризъм на 2019 г.

С над 53% от онлайн гласовете, морската столица победи единствения претендент в тази категория - Община Созопол, която остана на второ място с близо 47%.


Призът беше връчен на официална церемония на 16-и декември в София от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Втората категория, в която Варна се бори за награда бе за туристическо събитие с Международния музикален фестивал Варненско лято, който успя да събере едва 3,81%. Най-много гласове - 23,79% спечели Международният фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира Велко Кънев - Тополовград.

Призът за "Община на 2019 г. за планински туризъм" грабна Самоков. Наградата за "Община на 2019 г. за балнео и спа" отиде при Велинград, а за "Община на 2019 г. за културно-исторически туризъм" спечели Сливен.

В категория "Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията" победи "Хелена Резорт" в к.к. "Слънчев бряг".

Местността Рупите (Петрич) беше удостоена с награда за "Туристическа дестинация", а "Аквахаус Термал & Бийч" в к.к. "Св. Св. Константин и Елена" за "Специализиран туризъм".

Победителите в конкурса, който се провежда за четвърта поредна година от министерството на туризма, получиха грамота и статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса - българска роза, изработена от Димитър Германов.

Министерство на туризма