Варна изпрати и посрещна Новата година с момиченца
Варна изпрати и посрещна Новата година с момиченца / DarikNews.bg, архив

Момиченце е първото бебе на Варна за 2014-та година. То е проплакало 3 минути след полунощ в болница „Св. Анна”. Госпожицата тежи 3.580 кг и се е появила на бял свят след нормално раждане. Лечебното заведение е изпратило старата година също с момиче, което се е родило в 8:35 часа на 31 декември.

Последното бебе за миналата година е проплакало в Акушеро-гинекологичната болница във Варна. То също е момиченце и е родено в 18 часа в последния ден на 2013 г. В първите часове на Новата година в специализираната болница по акушерство и гинекология няма новородени.

Има поличба, според която, когато се раждат много момичета, е на благополучие и берекет.

Първото бебе на Варна има шансове да се бори за приза „Бебе на годината” – инициатива, която се организира за 14-ти път. То ще бъде орисано на Бабинден от министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева, съобщиха организаторите на „Бебе на годината”. Окончателните резултати ще бъдат оповестени на 5 януари 2014 г.

На Васильовден преди година във Варна и областта на бял свят са се появили 7 бебета, а през 2012 г. – 4.

Варненска област изпрати 2013 г. с 4 650 бебета, или с 260 по-малко спрямо предходната година. Тя се нарежда на трето място по раждаемост след столицата и Пловдив, където са проплакали съответно 14 413 и 6 786 пеленачета.