В общината работели по проекти с нередовна документация
В общината работели по проекти с нередовна документация / Дарик Варна, архив

В Община Варна няма нито един проект, който да е в ход на реализация и да е издържан документално. Тази констатация направи кметът Иван Портних. Той даде пример със закрития басейн „Приморски“, чието строителство на практика е приключило, но пускането на съоръжението ще се забави с няколко месеца заради пропуски в документите.

„Оказа се, че обектът е завършен, а няма възлагателно писмо за строителен надзор. В хода на строителството са настанали промени. В началото басейнът не се е вписвал в контура на петното, предвидено за строителство. Мога да дам много примери като този за несъответствия между проект и реализация“, подчерта Портних.

Той увери, че администрацията ще положи усилия, за да бъдат изчистени нарушенията и заварените проекти да бъдат доведени до успешен завършек.

На въпрос каква отговорност ще понесе за пропуските ресорният зам.-кмет Богдан Караденчев градоначалникът отговори така:

„Нека да се опитаме да излезем от трудната ситуация, такава, каквато е наследена, с минимални щети за общината. Не може да му се вмени персонална отговорност, но като ресорен зам.-кмет – да, той носи отговорност“.

Иван Портних коментира още, че по отношение на изпълнението на общинските проекти контролът е бил силно занижен.