Условни присъди за грабеж извършен преди 14 години
Условни присъди за грабеж извършен преди 14 години / netinfo
Варненският окръжен съд одобри споразумение за условни присъди 3 години затвор, чието изпълнение се отлага с 5 годишен изпитателен срок. То е постигнато между Окръжна прокуратура, 47 годишния Стефчо Асенов от Варна и Ирена Йосифова на 32 год. от Димитровград, ограбили преди 14 години варненец. Това съобщиха от пресслужбата на институцията.

Съдът е признал вината им затова, че на 23 февруари 1993 година в съучастие с употреба на сила са ограбили портфейла и други вещи на Георги Тодоров, на когото са причинили средна телесна повреда. Общата стойност на ограбените пари и вещи възлиза на 1237 неденоминирани лева. Тандемът е възстановил щетите на ограбения мъж.

Съдът е прекратил наказателното производство, а споразумението е влязло в сила веднага след неговото подписване.

В друго съдебно заседание Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката за неотклонение на 33 годишния Хюсеин Мехмедов, обвинен за кражба, грабеж и измама, извършени в съучастие с друго лице. Трите тежки престъпления са станали на 12-ти и 13-ти юли тази година. Пострадалите от кражбата и грабежа са останали без мобилните си телефони. Наркозависимият тогава Хюсеин е действал при условията на опасен рецидив. Той има в биографията си 7 влезли в сила присъди.