Стартира благотворителен турнир по футбол
Стартира благотворителен турнир по футбол / DarikNews.bg, архив

Благотворителен турнир по футбол ще се проведе на 14 и 15 юни във Варна. Срещите ще се играят на общинските игрища в двора на Техническия университет – Варна. Началният час ще бъде 9:30, когато ще бъде даден първият съдийски сигнал на футболните срещи. 
При откриването на турнира, в 8:10 часа, демонстративни срещи ще изиграят деца от детско - юношеските школи към ПФК “Черно море”,  ДФК “Делфините”, ФК „Варна”, детският футболен отбор “Юнак Аспарухово” на Варненската и Великопреславска Митрополия, футболната школа при ОДК – Варна,  ДЮШ “Варненчик”, ДЮШ „Ливърпул” и момичетата от  Детския футболен отбор към ПФК „Спартак” – Варна.

В 9:00 официално турнирът ще бъде открит като за събитието са поканени всички участници в турнира, гости на събитието, колеги и приятели, готови да подкрепят инициативата. Отборите, който тази година ще вземат участие в борбата за титлата, са 36. Сред които са представители на различни обществени организации и фирми. Желаещите са разделени в девет групи по четири отбора. Всеки отбор ще изиграе по един мач с определените  му от жребия преки конкуренти. В надпреварата ще продължат най-добрите девет отбора и седем от най-добрите, останали на второ място в групите.

Срещите ще се състоят от две полувремена, всяко от които по 15 мин. с кратка пауза от 5 мин. между всяка част.