Шри Чинмой отказа интервю за Дарик Варна
Шри Чинмой отказа интервю за Дарик Варна / netinfo
Екип на Дарик радио Варна не бе допуснат да направи интервю с индийския гуру Шри Чинмой, въпреки че то бе уговорено преди 3 дни за днес. Да говорят вчера отказаха и ученици на Шричинмой, когато ги попитахме за начина, по който медитират. Припомням, че от Варненската и великопреславска митрополия определиха движението на Чинмой като опасна секта, а от Дирекцията по вероизповеданията - като деструктивен култ. Проучване на Дарик радио показа, че това учение предизвиква душевен дисбаланс заради претоварване на десния канал от симпатиковата нервна система.  

Освен това Дарик радио разкри, че планираният от гуруто и неговите сподвижници концерт на 13 януари не фигурира в календара на Двореца на културата и спорта. Директорът на Двореца Симеон Варчев увери, че Шри Чинмой няма договор за провеждане на концерт в комплекса и е категоричен, че сектата не може да реализира замисленото от тях събитие.

Въпреки това в цяла Варна са разлепени афиши, които канят гражданите на концерт на Шри Чинмой в Двореца на културата и спорта на 13 януари от 18 часа. На него индийският гуру щял да изпълни песен, посветена на влизането на България в ЕС.