Регата на буквите Варна
Регата на буквите Варна / Varna Channel Cup
В Деня на славянската писменост най-атрактивната българска регата Varna Channel Cup подновява своята гонка „Регата на буквите“. Това ще е и първата състезателна гонка, която се очаква да привлече над 250 ветроходци. 

Стартът е планиран за 11:00 ч., ако метеорологичните условия са благоприятни. Преди него екипажите на яхтите ще пуснат в небето над залива 400 балона с буквите от българската азбука. Публиката ще може да наблюдава полета на буквите от цялата Морска градина. 

Регата на буквите
Varna Channel Cup

Varna Channel Cup е част от спортния календар на Община Варна, като градът тази година е европейска столица на спорта. Основен спонсор за трета поредна година е един от символите на града Хотел и казино Черно море. Състезанието продължава в петък с най-атрактивната си гонка, а именно тази канал-езеро, в която яхтите ще минат буквално на няколко метра от брега в луда вятърна надпревара и опънати цветни спинакери за радост на публиката, събираща се на плажа в Аспарухово. 

„Тази година решихме отново да преместим датата на регатата и стартът да съвпадне с празника. Мисията ни е ветроходството и яхтите в морето да са част от пейзажа на варненци и затова решихме не само да си направим състезанието, но и да го споделим с публиката, като ги зарадваме за празника“, сподели Лъчезар Братоев, главен организатор. 

Регатата ще продължи в събота и в неделя с гонки в плавателния канал и Варненския зали. 

Програма:

24 май ,11:00ч.  - Гонки във  Варненския залив

25 май, 10:00 ч. –  Гонки през канала

26 май 10:00 ч. - Гонки във  Варненския залив

26 май 17.00 ч. - Награждаване на победителите и закриване на регатата