Проф. Камбуров не бил уволнен от МБАЛ „Св. Анна”
Проф. Камбуров не бил уволнен от МБАЛ „Св. Анна” / Dariknews, архив

Проф. Димитър Камбуров не е уволнен или отстранен от МБАЛ „Св. Анна”. Това категорично заяви доц. Дико Бошнаков – член на борда на директорите и началник на Клиниката по ортопедия и травматология. Той обясни, че на 30 ноември тази година е изтекъл договорът за консултантска дейност с проф. Камбуров. Той, както и контрактите с сдруги специалисти, не е подновен поради финансови причини.

„Решението за неподновяването на договорите бе взето на събрание от Съвета на директорите на МБАЛ „Св. Анна”. Ние сме благодарни на колегите за дългогодишната съвместна работа, но заради преструктуриране на дейностите, с оглед намаляване на загубите и подобряване на финансовите параметри, бе решено да не се подновяват тези договори. Още повече, че здравното заведение разполага с достатъчен брой хабилитирани специалисти на щат, като само в клиниката, където бе консултант проф. Камбуров, те са трима”, подчерта доц. Бошнаков.

Той категорично отрича причината за напускането на болницата на неговия колега да е политическа. „Не искам да вярвам, че зад тези тиражирани неистини, отнасящи се до моето име, седи самият проф. Камбуров в качеството му на лидер на варненската организация на ДСБ. Не искам да вярвам, защото винаги съм се отнасял с уважение към всички мои колеги, включително и към проф. Камбуров. Поради тази причина, в качеството ми на председател на Контролния съвет на Медицинския университет във Варна, не съм алармирал обществото, че проф. Камбуров преподава незаконосъобразно във вуза след навършването на пенсионна възраст", твърди доц. Бошнаков.