Проектът Черноморска среда невъзможен за Варна
Проектът Черноморска среда невъзможен за Варна / netinfo
“Няма кой да изпълни и реализира проекта от българска страна, при актуализиран план за черноморското крайбрежие до 2030 година”. Това заяви Румен Нестеров, представител на Българската морска камара на презентация от холандско- български браншови огранизации в Община Варна.

Нестеров уточни, че никъде в представената стратегия до 2030 г. няма място за идейното и планово развитие на морския бизнес и корабостроенето, които са ключови сектори за Варна през последните 5 години.

Изложените аргументи морският екперт определи като непълни, “защото от българска страна няма някой, който да се наеме с изпълнението на това действие, поради липсата на опит в подобна среда.” Идейният проект включва в себе си само развитие на туризма, околната среда и кариерните ресурси на морската столица.

Холандско-българският проект предвижда културен диалог между държавната администрация и браншовите организации, с цел по добра оптимизация на структурните проекти през 2030. Събитието бе уважено от зам. кмета Свилен Крайчев, който от своя страна заяви, “че всяко едно партньорство с развита страна като Холандия в морските среди може само да ни радва и кара да се стремим към оптимални действия в стратегиите ни за Черноморието.”