/ МС
Борисов благодари на Дядо Йоан, който му връчи най-високия орден за заслуги към Варненската и Великопреславска епархия
Премиерът посети и Варна.

"С правителствени средства помогнахме за доизграждането на църквата „Св. Прокопий Варненски“, както и за продължаващия ремонт на Катедралния храм „Успение Богородично“ във Варна.



В днешните тежки времена е особено важно да имаме красиви храмове, в които да укрепваме вярата си. Точно затова ще продължим да подкрепяме всички вероизповедания у нас. Точно затова бяхме и единствените, които не затвориха църквите си. Вярвам, че с Божията помощ и общата отговорност на всички - скоро ще се справим с пандемията", обясни той..

МС

"Над 1 млн. лв. осигурихме за доизграждането на църквата „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. Tова е първият нов православен храм в морската столица от 100 години насам! Той има фасадно осветление, както и многофункционална сграда за социални и културни дейности - със зали за обучение по иконопис, библиотека, зала за събития, социална кухня и лекарски кабинети", подчерта той.
 
 

✅ Над 1 млн. лв. осигурихме за доизграждането на църквата „Св. Прокопий Варненски“ във Варна. Tова е първият нов...

Posted by Boyko Borissov on Sunday, 14 February 2021


Борисов благодари на Дядо Йоан, който му връчи най-високия орден за заслуги към Варненската и Великопреславска епархия - „Свети Апостол Андрей Първозвани”.