Поредна престрелка във Варна - обобщение
Поредна престрелка във Варна - обобщение / БГНЕС
Неизвестно лице стреля по регионалния мениджър на "Газтрейд" Пламен Стоянов, който по чудо остана невредим. Инцидентът се разиграва снощи около 22:30 в кв. "Левски" пред входа на кооперацията, където живее бившето ченге. Пред Дарик той предположи, че зад покушението стои бившият управител на "Газтрейд" Юлиян Стоянов.

Потърпевшият разказа, че досега е нямал конфликти с никого, освен с бившия управител на "Газтрейд" Юлиян Стоянов, който в момента е под домашен арест в очакване срещу него да бъде повдигнато обвинение за източване на акционерното дружество.

Пламен Стоянов: Единственият конфликт, покрай работата, която върша и длъжността, която заемам – е с бившия управител на „Газтрейд” Юлиян Стоянов.

Репортер: Според теб този атентат е поръчка на Юлиян Стоянов?

Пламен Стоянов: Да, така мисля аз.

Варненската полиция не работи по версията на похитения, установи проверка на Дарик, а Юлиян Стоянов не бе открит за коментар.

Похитеният има богато криминално минало, срещу него има заведени дела за измами и за незаконно притежаване на пистолет и ловни пушки. През 1999 г. е напуснал системата на МВР след множество наказания и порицания за нерегламентирани контакти с наркопласьори и автокрадци.

Вчера преди инцидента униформените са иззели от него оръжие, тъй като разрешителните за използването му не били подновени. Работи се и по версията, че бившето ченге само е инсценирало престрелката, за да докаже, че има нужда от лично оръжие. Полицията продължава да разследва инцидента.