Пигмалион и Галатея или Петринел и Гергана
Пигмалион и Галатея или Петринел и Гергана / netinfo
Творческият тандем Гергана Змийчарова и Петринел Гочев можете да видите в изложба скулптура и живопис от днес до 30 април в Градската художествена галерия “Борис Георгиев”.

Петринел и Гергана са художници. Но и двамата са хора на театъра. Той е реализиран режисьор, а тя учи в момента режисура в НАТФИЗ. С този проект и двамата задават въпроси. Желание, което диша във всеки художник: “Той ли прави Галатея или тя някак го зове и движи пръстите му по обвивката си? Наистина, Пигмалион ли прави Галатея или Галатея прави Пигмалион? Той ли създава скулптура, или тя създава скулптор. Кой предвижда образа на другия и Галатея само друго име за огледалния образ на Пигмалион ли е?"

В изложбата, която ще се открие в 18.30 тази вечер, Гергана Змийчарова и Петринел Гочев са представили взаимното изследване на чувствата си със средствата на живопистта и скулпурата. Резултатът са ярки и много лични произведения, които печелят зрителя със своята искреност.

Митът за Пигмалион и Галатея беше наченат върху платната на Петринел Гочев още на пленера на Дарик радио “Звук и цвят 2006”.