Отстъплението на Атака за вота не означава липса на дебат, смята Станишев
Отстъплението на Атака за вота не означава липса на дебат, смята Станишев / Sofia Photo Agency
Отстъплението на "Атака" за вота не означава липса на дебат, смята Станишев
52635
Отстъплението на "Атака" за вота не означава липса на дебат, смята Станишев
  • Отстъплението на "Атака" за вота не означава липса на дебат, смята Станишев

Заявяването на „Атака” за оттегляне на подписите под искането за вот на недоверие на правителството заради спирането на проекта за АЕЦ „Белене" не означава, че не трябва да има дискусия по внесения вот. Това коментира във Варна председателят на БСП Сергей Станишев, който се включи в отчетно-изборната конференция на местната структура. „Ако управляващите се опитат с юридически хватки да се скрият зад дебата, това значи само едно нещо – има от какво да се страхуват. Не искат хората да чуят нашите аргументи, които са много солидни”, посочи той.

Станишев за пореден път подчерта, че Георги Първанов има място в партията, както и всеки, който иска да работи за отстраняването на „вредната власт на ГЕРБ”. Според него основното право на хората да контролират властта е под заплаха, а политиката на управляващите е довела до повишаване на безработицата, смазване на малкия и средния бизнес, крах на държавността, отлагане на проблемите, отказ от национални интереси.

БСП подготвя цялостна система за обучение и подготовка на актив за предстоящите избори, в който ще се включат около 30 хиляди души, каза още лидерът на партията. Според него не е достатъчно столетницата да спечели следващите избори, а да гарантира, че те ще бъдат честни и свободни. „Хората ще бъдат обучавани да водят борба с мутренския подход, в който Цветан Цветанов превърна изборите в България”, коментира червеният лидер.