Откриха обновения корпус на дом Гергана
Откриха обновения корпус на дом Гергана / Sofia Photo Agency, архив

Обновеният корпус на Дом за стари хора „Гергана” бе открит от временно изпълняващия длъжността кмет на община Варна Коста Базитов и кандидата за градоначалник на ГЕРБ Кирил Йорданов. На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от листата на партията Павел Христов, Тодор Балабанов и д-р Лидия Маринова.

Стойността на ремонта на пансиона, в който живеят около 150 възрастни хора, възлиза на 400 000 лева. Реновиран е покривът на сградата, обновени са санитарните възли, подовата настилка и са освежени коридорите, за да се подобрят условията на живот, посочи шефът на общинската дирекция „ Социално подпомагане и жилищна политика” д-р Здравко Марков. Той допълни, че предстои и втори етап на ремонтните дейности, който ще бъде насочен към вертикалната планировка. Д-р Марков заяви, че има сериозни намерения за обновяване на цялостното оборудване в дома. Това желание заяви и кандидат-кметът на ГЕРБ. Той каза, че е напълно възможно да се откликне и на искането на обитателите да получат микробус, за да могат да се придвижват до града и различни мероприятия.

Йорданов заяви, че при стиковане на мненията в пансиона би могъл да се изгради и външен асансьор, за да се придвижват по-лесно възрастните хора. Претендентът за кметското място посочи още, че ще бъде коригиран колективният трудов договор с работещите в социалната сфера. Това означава, че служителите в дома, както и в останалите места, където има ангажимент общината, ще получат допълнителни бонуси към възнагражденията си. Това означава допълнение към заплата, по-дълго време за почивка и работно облекло.