От ДСБ Варна с амбиции да участват в управлението на града
От ДСБ Варна с амбиции да участват в управлението на града / Личен архив, ФБ

Варненската структура на ДСБ се е представила достойно на всички избори от европейските насам и за първи път от 10 години има свой депутат – Радан Кънев. Това коментира председателят на партията в морската столица Васко Василев. Като пропуск той отчете, че от ДСБ във Варна не са могли да се преборят за свой втори народен представител. Според Василев обаче тази грешка няма да бъде повторена на местните избори догодина, на които партията има сериозни амбиции да се представи на ниво и да участва в управлението на града.

„Тази амбиция произтича от това, че имаме експертен потенциал, който може да се реализира в управлението на града“, посочи Василев и обясни, че в началото на лятото ДСБ Варна ще обяви кандидатите за общински съветници за местните избори. Ако дотогава има готовност, ще бъде представена и тяхна кандидатура за кмет на града.

От местната структура на партията имат два основни приоритета за 2015 година – започване на процедура за изграждането на втори мост и концесиониране на пристанище Варна.

„В момента имаме шанс нещата да тръгнат – имаме Общ устройствен план, имаме дясно правителство, а десните правителства правят такива неща. Има съгласие по темата между всички политически сили в града. Стартирането на проекта за втори мост ще даде енергия за развитието на бизнеса и града“, заяви Васко Василев. По негови думи трябва да се търси стратегически инвеститор за пристанището, тъй като държавата не разполага с толкова сериозен финансов ресурс. Проблем за ДСБ са и рушащите се стари сгради, срещу което не се вземали достатъчно мерки.