Оръжието в задържаните контейнери било описано като тръби
Оръжието в задържаните контейнери било описано като тръби / netinfo
ДАНС са задържали осем контейнера със стоки с възможно двойно предназначение вчера във варненското пристанище „Варна – Запад”. Стоките са открити в кораба "Анжела", плаващ под британски флаг, съобщи за Дарик зам. окръжният прокурор Стефка Якимова. Персоналът на плавателния съд бе разпитан по-раноднес, прегледана бе и цялостната документация на товарите, поясни прокурор Якимова. 

В книжата е записано, че пратката съдържа специални тръби, но на практика не е съдържала описаното. По метода "анализ на риска" специалната служба, съвместно с хора от агенция "Митници", както и служители от прокуратурата, извършили проверка снощи на товара, който се е намирал на плавателния съд.

Проверката е установила наличие на несъответствия в документите, придружаващи контейнерите, и реалния товар на кораба. По предварителни данни най-вероятно става въпрос за оръжие и изделия с възможна двойна употреба. Окръжният прокурор на Варна е постановил извършване на проверка по случая.

По първоначална информация български фирми не са замесени с кораба “Анжела”, плаващ под британски флаг. "Анжела" е плавал към Русия през Украйна, Румъния, България и Турция с крайна цел Порт Саид и Египет.