Обсъждат вредата от сектите на семинар
Обсъждат вредата от сектите на семинар / netinfo

Семинар с международно участие по въпросите, свързани с дейността на новите религиозни движения, ще се проведе днес и утре в Духовно – просветен център „Св. Архангел Михаил”. Организатори на форума са „Центърът за проучване на нови религиозни движения” и Варненска и Великопреславска света митрополия.

Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит д-р Кирил ще открие семинара в 13:30 часа. Специален гост-лектор на срещата ще бъде проф. Александър Дворкин, изтъкнат руски сектовед, ръководител на Център за религиозни изследвания и на Руската асоциация за изследване на религиите и сектите, председател на Съвета по провеждане на държавна експертиза по въпросите на религиите към Министерството на правосъдието на Руската федерация.

В семинара ще участват специалисти в областта на богословието, правото и други хуманитарни науки, експерти от Комисията по човешките права и вероизповедания, журналисти, ангажирани с тази проблематика.

Основната цел на тази публична дискусия е да даде повече информация за различните прояви на деструктивни нови религиозни движения, за похватите, чрез които те се опитват да се внедрят в образователни институции, опасността от тях за отделната личност и обществото, и по-специално за децата и младежите.