Общината била готова за очакваното застудяване
Общината била готова за очакваното застудяване / Дарик Варна, архив

Оперативно съвещание предвид очакваното застудяване е провела Община Варна. Според прогнозата на НИМХ – Варна очакванията са за температури  между -2о и +2о. Провери се готовността към момента и мерките, които трябва да се вземат. На съвещанието присъстваха служители на общината и районите, представители на фирмите по зимното поддържане, по сметопочистване и озеленяване, представители на ОДП – Варна, е.ОН, ВиК, ЦСМП/бърза помощ/ и др. Фирмите докладваха, че разполагат с налична техника, която може да бъде преоборудвана за работа в зимни условия. Готови са да започнат денонощни дежурства по зимното поддържане след възлагане от Община Варна.

Вниманието беше насочено към основните проблемни участъци: пътя Варна – Златни пясъци, Аспарухов мост, пътя за Виница, за Каменар, за сметището в с. Въглен, обръщача на тролеите във Владиславово/на ул. “Константин и Фружин”/. Под наблюдение са и подлезите, като проблемните са ФКЦ  и „Елпром”.

Фирма “Никман” работи по продухване на каналите и почистване на шахтите от обилния листопад, който затруднява отводняването. Всички социални, здравни и учебни заведения са заредени с гориво и са готови да посрещнат евентуално застудяване. В момента се изготвя заповед за приютяване на бездомниците през зимния период. При Е.ОН аварийните групи по райони са в готовност за ежегодната зимна обстановка със засилена техника за висока проходимост. На телефон 0700 16161 работи дежурен оператор като се приемат  сигнали и от тел. 112.