Няма да сменят областния на Варна, но ще има нови заместници
Няма да сменят областния на Варна, но ще има нови заместници / Dariknews.bg, архив

Стоян Пасев ще остане областен управител на Варненска област, реши правителството на днешнотo си заседание. Освен него на постовете си остават и губернаторите на Пловдив, Хасково и Силистра

На Пасев обаче ще бъде назначен поне един заместник от Реформаторския блок. По информация на Дарик възможните имена са Стилиян Гроздев или Цветомир Петров. Първият е местният лидер на Движение България на гражданите, а вторият е 36-годишен инженер – предложение на ДСБ. Другият заместник на губернатора по всяка вероятност ще бъде от редиците на ГЕРБ.

От АБВ нямали претенции за заместник-областен управител на варненска област, като вероятната причина за това е, че самият Стоян Пасев до голяма степен се свързва с партията на Първанов.

Стоян Пасев бе назначен преди няколко месеца на мястото на Иван Великов. Негови заместници към този момент са Димитър Чутурков от БСП и 30-годишният икономист Траян Георгиев.

На днешното си заседание правителството свободи областните управители на 24 от областите у нас и назначи нови на тяхно място.