Новогодишни фойерверки подпалиха кола и балкон
Новогодишни фойерверки подпалиха кола и балкон / Sofia photo agency, архив

Два инцидента с пиротехника са регистрирани в новогодишната нощ във Варна, съобщиха от местната полиция. За щастие няма пострадали хора.

В първите часове на новата година се е запалил "Фолксваген Голф". Паркираното возило пламнало от паднал фойерверк. Изгорели са част от електрическата инсталация на автомобила и арматурното стъкло. При опит да погасят пожара, гражданите са счупили и предното стъкло.

Паднал фойерверк причинил пожар и на тераса на ул. „Стефан Стамболов". Огънят бързо бил загасен, още преди пристигането на пожарникарите.

В празничната нощ пожар пламнал и във вила в местността Ален мак. Причината е неизправен комин. Изгорели са 15 кв.м. покривна конструкция.

Пожар горял снощи в магазин във вълчидолското село Караманите. Късо съедниение предизвикало огъня, който унищожил електрическо табло.

Около Нова година във Варненско са регистрирани общо 16 пожара без преки материални щети. Горяли са сухи листа, отпадъци, сметище, боклуци в метални контейнери, изоставени сгради и постройки, както и комини.