НДСВ вдига летвата, цели се в по-висок резултат от евроизборите
НДСВ вдига летвата, цели се в по-висок резултат от евроизборите / netinfo

За мажоритарния вот във Варна задоволително за НДСВ би било само първото място. Това заяви Николай Василев, водач на листата и мажоритарен кандидат на „жълтата" партия във Варна.  Според настоящия министър на държавната администрация и административната реформа, да се гласува за НДСВ е престижно, а партията е във възход и събира доста подкрепа напоследък.

На предстоящите парламентарни избори НДСВ ще се надяват на по-сериозен резултат, отколкото на евроизборите, посочи техният кандидат-депутат номер 1 от Варна. На евровота за „жълтите" гласуваха близо 8 %, а във Варна подкрепа им оказаха близо 10 на сто от гласувалите, припомня Дарик.

Специално за мажоритарния вот Василев се надява да прибере обратно 1/3 от гласовете от ГЕРБ. „Резултатът ни зависи донякъде от резултатите на останалите партии, но ще смятаме, че сме си свършили работата, ако НДСВ вземе 3 мандата във Варна", посочи водачът на варненските кандидат-депутати. Според него, НДСВ печели със своята интелигентност, толерантност и силните личности. „Не случайно предизборният слоган на партията е „България има силни  личности", припомни варненският министър.

НДСВ поема 8 конкретни ангажимента, отговарящи на номера на мястото в бюлетината - 8. Сред приоритетите на царистите са мощни инвестиции за пътища, летища и пристанища, особено за Варна, повече държавност и по-силни институции, повече патриотиъм и национално самочувствие. „Жълтите" ще се стремят още към  запазване на сегашния курс на лева към еврото, приоритено финансиране на спорта и културата, а мотото на кампанията е „За водещо място на Варна и варненци в европейска България".

Над 1500 членове и симпатизанти на "Националното движение за стабилност и възход" се събраха в зала 1 на Фестивалния и конгресен център в морската столица на представяне на "жълтите" кандадат-депутати. Представянето започна с „Мила родино" и „Ода на радостта". Националният химн и този на обединена Европа бяха изпълнени от юношески духов оркестър. Едно от новите лица в НДСВ Деси Добрева изпълни две песни, а за почитателите на рока БТР изнесоха концерт на входа на морската градина.