Станислав Станков
Станислав Станков / LAP.bg

Станислав Станков (Супер спорт-Варна) е новият-стар шампион на страната ни на 110 м с препятствия, съобщава bgathletic.com.

 Той спечели финалното бягане в хърделите, като премина по дистанцията за 14.02 сек, но по-силен попътен вятър (+2.2 м/сек) го лиши от личен рекорд. Помощта от вятъра обаче не му попречи да бъде единственият първенец с парична награда. Той заслужи 500 лв. от неговите колеги от миналото. Бившите хърделисти обещаха премията за шампиона на България на 110 м с пр. по време на традиционната им годишна среща.

 На почетната стълбичка се качиха Кристиян Патъров, който преди броени дни бяга в полуфиналите на европейското първенство за юноши – 14.38 сек, и Юри Божерянов (ЦСКА) – 14.55 сек.

 Титлата и в дамските хърдели е за варненския Супер спорт - за Елена Митева. Вече като възпитаничка на Георги Димитров тя също беше лишена от личен рекорд от вятъра. Тя пресече финала първа с 13.46 сек, но с полъх в гърба от +2.5 м/сек. Нейни подгласники са Ива Александрова (СК Спортико) – 13.90 сек, и Виктория Тенчева (Тракия 96-Пловдив) – 13.99 сек.
bgathletic.com