„Макаби Нахалат” - първият съперник на „Варна сити” в Шампионската лига
„Макаби Нахалат” - първият съперник на „Варна сити” в Шампионската лига / UEFA.com
 Отборът на „Макаби Нахалат”, който е първият съперник на „Варна сити” в Група H в първия кръг на Шампионската лига по футзал, е основан през  2010 година. Има 4 спечелени титли в израелската Премиер футзал лига.
  Официалният екип на отбора е жълти фланелки и сини гащета. Резервният е бял. Мениджър е Хен Левинкрон. В отбора залагат на местни израелски футзалисти, като имат национали в състава си.
 В участията си в предварителните кръгове на Шампионска лига до момента имат спечелени едно второ място в групата си  (2012-2013) и две трети (2017-2018 и 2018-2019).
 Миналата година губят в предварителния кръг на надпреварата от „Мостар” (Босна и Херцеговина)  с 0-4 и от датския „Гентофте” с 1-8.  Единствената им победа е срещу шотландския Уатсел с 8-3.
 „Макаби” и родният ни шампион „Варна сити” се изправят един срещу друг на 29-и август от 19:00 часа в зала „Конгресна” в ДКС във Варна.
 „Разузнали сме добре съперника. Имаме записи от мачовете им Шампионската лига миналата година. Превъзхождаме ги с опита, който имаме в Европа” , коментира играещият мениджър на „Варна сити” Боги Марев.