Корозия около зала Конгресна (СНИМКИ)
Корозия около зала Конгресна (СНИМКИ) / netinfo

Поредният непредвиден проблем изникна при ремонта на Двореца на културата и спорта. Облицовката на почти целия външен ринг около зала "Конгресна" е напукана и изронена, става ясно от кадрите, които бяха публикувани във Фейсбук страницата "Спортна зала - Варна".

Корозия около зала "Конгресна" (СНИМКИ)
netinfo

Арматурните железа са изложени на външно въздействие, което води до корозия. Влагата влиза в долните помещения - в случая съблекални и бани.

Корозия около зала "Конгресна" (СНИМКИ)
netinfo

 

Проблем бе открит и на пътя на свежия въздух за "Конгресна".

Корозия около зала "Конгресна" (СНИМКИ)
netinfo

 

Металните въздухопроводи са корозирали и са пред разпадане.

Корозия около зала "Конгресна" (СНИМКИ)
netinfo

Проблемите при ремонта на Двореца са много и непредвидени. А експлоатацията на залата е била лоша. Това констатира преди дни министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът лично инспектира ремонтните дейности.

Дворецът на културата и спорта трябва да приеме Световната купа по гимнастика в началото на май, както и финалите на Световната лига по волейбол през юли и Европейското първенство. Премиерът получи уверение от представител на фирмата изпълнител, че залата ще е готова да посрещне първенството по спортна гимнастика, а след това вторият етап на ремонта ще приключи в срок за финалите по волейбол.