Изцяло нови лица в листата на Атака за общински съветници
Изцяло нови лица в листата на Атака за общински съветници / © Димитър Карбов © Parliament.bg

Листа от 29 кандидати за общински съветници представи партия “Атака” за предстоящите местни избори. Най-специфичното е, че в нея не е включен нито един от досегашните съветници на националистите и се залага на изцяло нови лица. Нейн водач е народният представител и кандидат за кмет на Варна Димитър Карбов. „В „Атака” считаме, че Варна има нужда от промяна и от нови лица в управлението на града. Това бе и принципът, по който се водихме при съставянето на листата си за общински съветници. Всички са млади хора, специалисти, доказали себе си в своята сфера”, изтъкна Карбов. Според него именно новите хора са отличителният белег на националистите от останалите политически формации в града. „Старите, изтъркани лица нямат и не трябва да имат място в листите”, заяви той.

Димитър Карбов е роден през 1971 г. във Варна. Учил е морско корабоводене в Техникума по корабостроене и корабоплаване във Варна. Завършва висшето си образование във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", специалност “Публична администрация”. Специализира “Публична администрация и европейска интеграция”, както и “Териториална администрация”. От 1992 г. до края на 1995 г. работи в параходство БМФ АД, а от 1996 г. досега - в Пристанище Варна ЕАД - контейнерен терминал. Народен представител от "Атака" в 41-вото НС, член на партията от самото й създаване. Женен, с едно дете.

Втори в листата е Станислав Темелков Димитров, 34-годишен. Завършил Икономически университет – Варна, специалност „Счетоводство и контрол” и Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий” със специалност „Финанси”. Работи в сферата на икономиката и финансите. Член на ПП „Атака” от самото й създаване, районен координатор. Семеен с две деца.

Трети е Миглен Георгиев Тодоров, 30-годишен. Завършил Право във ВСУ „Черноризец Храбър” през 2008 г. Работил в държавната администрация, като експерт към Министерството на земеделието и храните. Участвал в провеждането на Общата селскостопанска политика на ЕС на регионално ниво. Към настоящия момент се занимава с консултантска дейност в сферата на административно-правното обслужване на недвижимата собственост. Несемеен.

На четвърта позиция в листата е Александър Димитров Йовчев, 30-годишен. Завършил Мениджмънт в международния бизнес във ВСУ ''Черноризец Храбър'' през 2004 г. Специалист в сферата на строителството и транспорта. Семеен, с едно дете.

Пети е Цветомир Красимиров Грънчаров, 34-годишен. Завършил Икономически университет – Варна, специалност „Стопанско управление”. Работи в частния сектор. Има управленски и организационен опит в сферата на търговията. Семеен с едно дете.

Шести е Красимир Георгиев Иванов, 28-годишен. Завършил Холандски колеж „Албена”, специалност „Маркетинг и мениджмънт”. Продължил образованието си в ТУ-Варна, специалност „Индустриален мениджмънт”. Работи като търговски мениджър в голям международен холдинг. Несемеен.

На седмо място е Атанас Божанов Божанов, 33-годишен. Завършил ВСУ „Черноризец Храбър”, специалност „Международни икономически отношения” и магистратура „Корпоративен маркетинг” в Икономически университет – Варна.  Специалист в областта на бързооборотните стоки със стаж над 10 години. Понастоящем работи в международна фирма като регионален мениджър. Семеен с две деца.

По-нататък в листата са съответно:


8. Нено Петков Ненов
9. Иван Руменов Николов
10. Боян Христов Георгиев
11. Цветанка Методиева Станчева
12. Ния Тодорова Илчева
13. Станислав Красимиров Пъндев
14. Венцислав Красимиров Арнаудов
15. Георги Филипов Георгиев
16. Даниела михайлова Николова
17. Жулиета Миленова Ганева
18. Константин  Здравков Иванов
19. Георги Иванов Железчев
20. Красимир Георгиев Нейков
21. Валентина Мичева Симеонова
22. Петър Цвятков Калеев
23. Тодор Радинов Кинов
24. Николай Петков Стоев
25. Андон Костов Христов
26. Йордан Кръстев Йорданов
27. Иван Кръстев Димитров
28. Панайот Иванов Минев
29. Христо Пройнов Христов