Иван Костов : Възможно е дясното обединение да тръгне от Варна
Иван Костов : Възможно е дясното обединение да тръгне от Варна / netinfo
За никой не е тайна, че положението на десните сили в страната е плачевно, но Варна дава един добър пример за обединение с издигането на общата кандидатура за кмет на генерал Димо Гяуров. Това съобщи във морската столица преседателят на Демократи за силна България /ДСБ/ Иван Костов.

Относно подкрепата на НДСВ за синята кандидатура във Варна Костов обясни, че ДСБ няма да участва в обща общинска листа с царистите, а коалиране на местно ниво с ДПС и БСП е недопустимо. ДСБ ще останат верни на този принцип, допълни бившият премиер.

Ситуацията в София е идентична на варненската, а кандидатите трябва да имат ясни програми и воля за промяна в модела на управление, категоричен е Иван Костов. Как Иван Нейков ще промени този модел в София е въпрос на доказване, след като е участвал в създаването му, уточни за Дарик Иван Костов.

Най-важната част в тази кампания за нас е да възстановим доверието на хората в десните партии. Ако ние си позволим да подкрепим Гергов във Пловдив например, това би означавало краят на ДСБ или на СДС, поясни Костов. Даже БСП не си позволи този ход, заключи той.

Председателят на местната централа на ДСБ проф. Димитър Камбуров сподели, че е много важна подкрепата за техния кандидат, която са заявили, макар и неофициално, местната партия “ГЛАС” и земеделците на Стефан Личев.

Иван Костов критикува правителството за празните складове със зърно и горива в резерва и заяви, че на есен първата им задача ще е да поискат обяснение от правителството защо увеличение на цените се наблюдава единствено в България от всички страни в Европейския съюз, както и къде са запасите от резерва, които биха могли да регулират скока на цените.

Относно местните избори ДСБ ще прави единни листи за общински съветници единствено със СДС, заключи Костов.