"Стената" в Бруклин
"Стената" в Бруклин / beforeidie.city
Придобил световна популярност проект стартира и във Варна. Става въпрос за “Befor I die…....” („Преди да умра… „) - световен феномен, започнал като експеримент. Наречен „Стената” тъй като в действителност е една стена, на която хората оставят посланията си, пишейки с тебешир.

Към днешна дата проектът “Befor I die…....” е реализиран в 76 държави в цял свят на 38 езика и са поставени или построени над 2200 стени, изпълнени с послания.

Идеята за проекта се ражда  от Джеймс Рийвас и Канди Чанг, който се ръководят от изследване на Станфордския университет. Изследването е  свързано с вербализирането на нашите желания и мисли, които  придобиват рефлексивност, която спомага за реализирането им. Същото изследване показва и спомага за получаването и на по голяма яснота при разпознаване на приоритетите в живота ни.

Стената е мултикултурална и успява да обедини в себе си човешките цености. Най-често срещаните послания са любов, работа, семейство, пътешествие, здраве, комуникация и духовност. Авторите на проекта са издали книга "Да се научим да умрем във....."., разпространена в целия свят.

Дарик Варна, архив

Във Варна „Стената” ще бъде разположена на оградата на Дупката откъм ул.”Воден”. Проектът е изпълнен от Елизабет Кавафян и Стоян Марков.Откриването е тази вечер  в 18,00 часа.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК