Хванаха двама, задигнали над 6000 лв. от джоб на яке
Хванаха двама, задигнали над 6000 лв. от джоб на яке / DarikNews.bg, архив

Полицията е задържала двама джебчии, откраднали 6050 лв. от джоба на яке 39-годишен варненец. Кражбата е станала на 4 ноември, като извършителите са М.Ж. на 49 г. от Варна, осъждан, и А.К. на 37 г. от Варна, също осъждан. Част от парите са открити и възстановени. По случая е образувано бързо полицейско производство. Двамата са задържани за срок от 72 часа.

Варненската полиция е задържала и извършителите на още няколко кражби. На 5 ноември 31-годишният М.Н е откраднал 30 лв. от магазин за домашни потреби, намиращ се в ж.к. „Галата”. Кражбата е станала, след като М.Н е разбил вратата на търговския обект и е проникнал в него. По случая е образувано досъдебно производство, като извършителят е задържан за срок до 24 часа.

Същият е установен и като извършител на опит за кражба на портмоне, съдържащо 200 лв. от магазин за хранителни стоки, намиращ се в м-ст „Прибой”. Кражбата е извършен на 30 октомври, като по случая също има образувано досъдебно производство.

26-годишен крадец на автомобили пък е задържан на 5 ноември, около 05:30 ч., непосредствено след направен опит за кражба на „Фолксваген”, паркиран на неохраняем паркинг пред жилищен блок в ж.к. „Чайка”. Крадецът е П.Й. на 26 г. от Варна, криминално проявен и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Варна. На извършителя е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража”.