Готов спектакъл на театъра може и да не види бял свят
Готов спектакъл на театъра може и да не види бял свят / netinfo

Новият спектакъл на ДТ „Стоян Бъчваров” – мюзикълът „Бремен” с режисьор Стоян Радев, за който репетициите са вече към финала си, може и да не бъде игран пред варненската публика. За тази опасност Дарик научи от директора на ТМПЦ (Театрално-музикален продуцентски център) Славчо Славов. Според мениджъра на обединения от скоро културен институт са необходими около 10 000 лева, за да се качи на сцена спектакълът. На въпрос на Дарик за какво са необходими тези пари, Славов отговори, че трябва „да се плати на режисьора и сценаристите, както и на другите ръководители на постановката” (сценарият на „Бременските музиканти” е по приказката на братя Грим – бел.ред).
Мениджърът на ТМПЦ се надява на общинска помощ да намери парите. Според Славов единствената надежда е в субсидията, гласувана за друг спектакъл – „Вуйчо Ваньо” по Чехов. Той се надява парите за тази постановка да бъдат пренасочени към „Бременските музиканти”.
След проучване на Дарик обаче стана ясно, че сумата от 10 000 лева, заделени по общинска програма за „Вуйчо Ваньо”, няма как да бъдат ползвани от театъра по простата причина, че те са спечелени от сдружението „Арт Актинг” с председател Стоян Радев, което е съвсем различно юридическо лице.
Оказа се, че Славчо Славов не е наясно, че спектакълът, чийто режисьор е Стоян Радев, е почти готов. От Дарик той разбра, че актьорите вече въртят цялата пиеса, и то с костюми, тоест – репетициите са към края си.


Очаквайте утре още от разговора на Дарик с мениджъра на ТМПЦ Славчо Славов, от който ще разберете и кой е любимият му оперен или театрален спектакъл.