Финландия с почетно консулство във Варна
Финландия с почетно консулство във Варна / netinfo
Финландският посланик Негово Превъзходителство Кауко Ямсен представи официално почетния консул на Република Финландия във Варна Красимир Ганчев. Консулският окръг обхваща областите Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

“Българското Черноморие е вече известно на финландските туристи, но съм сигурен, че в това отношение има какво още да се постигне, каза Красимир Ганчев. Регионалното развитие ще спечели много от навлизането на финландски инвеститори, така че тяхното привличане е приоритет за мен”, допълни той.

Откриването на почетно консулство на скандинавската държава съвпада и със стартирането на финландското председателство в Европейския съюз. То се наследява от Австрия и ще продължи 6 месеца. Постигането на консенсус за разширяването на ЕС ще бъде сред основните приоритети на Финландия.

Над 100 дипломати, кметове, бизнесмени и официални лица присъстваха на официалния коктейл в Морската градина на Варна и пожелаха успех на Н. Пр. Кауко Ямсен при председателството на Финландия в ЕС и на Красимир Ганчев като дипломат.

Освен почетен консул на Финландия, отговарящ за Източна България, Красимир Ганчев е член на Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и представя България в Конвенцията на бизнес лидерите на Европейския съюз. Член е на Европейската кръгла маса на индустриалците и на Консултативния комитет към Министерството на транспорта. Завършил е Техническия университет в София и е магистър по телекомуникации и бизнес администрация.