Домашен арест за мъжа, отвлякъл жена си
Домашен арест за мъжа, отвлякъл жена си / netinfo
Мярка за неотклонение "домашен арест" определи Варненският окръжен съд за 33-годишния Радко Петков от с. Разделна, Варненско, отвлякъл в началото на тази седмица жена си Стефка. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. За да определи тази процесуална мярка за принуда съдът се е съобразил със събраните до настоящия момент от разследването доказателства.

Радко наистина е отвлякъл жена си и я отвел в дома на своите родители. От 6 месеца семейството живее разделено след 14 годишен брак и две деца. По-голямото от децата поискало да живее с баща си, а по-малкото останало при майка си. Докерът от варненското пристанище не се примирил с раздялата и правил опити да се събере отново със Стефка.

През декември миналата година спрямо него била издадена Заповед за незабавна защита по Закона за защита от домашно насилие. Тази временна мярка го е лишила от възможността да общува със семейството. След като през април получил документите за бракоразводното дело, което предстои да се гледа във Варненския районен съд, Радко отново подновил опитите да се срещне и разговаря с жена си. Така се стигнало до отвличането, което според него е укоримо и противоправно, но не било свързано с насилие.

За да предотврати бъдещи агресивни действия на Петков спрямо съпругата и децата му, съдът му наложи мярка за неотклонение, която ще ограничи свободното му придвижване.