Днес е седмият концерт от инициативата Събота - 11
Днес е седмият концерт от инициативата Събота - 11 / netinfo
Четири талантливи деца - възпитаници на Музикалната школа към Националното училище по изкуствата “Добри Христов”, ще се представят в седмия концерт от поредицата “Събота – 11”, който ще се проведе от 11 ч. в главното фоайе на Фестивалния и конгресен център във Варна. Това са братята Александър и Мартин Зайранови – на 6 и на 8 години, първокласникът Емил Бояджиев и деветгодишният Рустам Губкин – Матейски.

Момчетата посещават Музикалната школа, която ги подготвя за кандидатстване в Националното училище по изкуства “Добри Христов”, като два пъти седмично имат занимания по инструмент и веднъж – по солфеж. Александър, Мартин и Рустам са от класа по цигулка на Антоанета Илиева, а Емил – от класа по пиано на Данаила Делева.

Концерти от поредицата “Събота – 11” ще има на 15 декември, само ден след големия празничен концерт, посветен на патронния празник на НУИ “Добри Христов”, който ще е на 14 декември в зала 1 на ФКЦ.

Специална коледна програма са подготвили от Музикалното училище и за 22 декември, когато в навечерието на Коледа ще е последният концерт за 2007 г. от инициативата “Събота – 11”.