Дамите на Марешки депозираха оставки в местния парламент
Дамите на Марешки депозираха оставки в местния парламент / Дарик Варна, архив

Общинските съветници от партията на Веселин Марешки "Либерален алианс" се разделят с местния парламент. Дилбер Вейсалова, Веселина Янкова и Цветелина Тънмазова днес подадоха заявления за напускане на Общинския съвет.

На 3-ти март, в деня на поредния голям варненски протест, Тънмазова обяви гладна стачка. Във Фейсбук беше разпространено нейно писмо, част от което гласеше:

"... от днес, 3 март 2013г., обявявам гладна стачка с искане за назначаване на ефективна, обстойна и независима проверка на дейността на Община Варна, в това число действията на кмета, заместник кметовете, всички директори на дирекции и общинския съвет за период, включващ минимум настоящия и предходния мандат. Проверка за същия период на всички обществени поръчки- условия, участници в комисиите, сключени договори. Проверка на разходваните средства от общинския бюджет. Проверка на общинските търговски дружества и общинските предприятия. Изнасяне на общественото внимание на констатациите от проверката и в случай на установени нарушения, подвеждане под отговорност на съответните лица."