Част от Морската градина вече е с нова визия
Част от Морската градина вече е с нова визия / Дарик Варна

Ремонтните дейности на територията на Морската градина напредват. Част от алеите в района на слънчевия часовник, Аквариума и Военноморския музей са готови – с новоизградени водещи ивици и положена асфалтова настилка.

„В момента работници полагат павета около пространството пред Аквариума, почти сме изградили системата за капково напояване на цветните алеи до слънчевия часовник, през следващата седмица ще преасфалтираме района и ще инсталираме декоративно осветление. По този начин ще завършим облагородяването на парка в частта от Военноморския музей до входа на градината под "Фестивалния и конгресен център“, обясни Петър Гърбузов – директор на дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ в Община Варна.

Изцяло са поставени новите осветителни тела в историческото ядро на парка. Предстои включването им към ел. мрежата. „Всички са с енергоефективни LED крушки, каквито поетапно ще поставяме и на старите осветителни стълбове при необходимост от подмяна на изгорели крушки“, каза Гърбузов.

На финален етап са ремонтните дейности на стълбищата, водещи до плажа, както и изграждането на поливна система в местата, където това е предвидено. Ремонт предстои и на фонтана под Пантеона, който ще бъде с нова каменна облицовка, водни, светлинни и звукови ефекти.