Бутафорните камери в басейн “Приморски” стрували 500 лева
Бутафорните камери в басейн “Приморски” стрували 500 лева / netinfo
Проверка на прокуратурата е установила, че при монтирането на камери в басейн “Приморски” липсват нарушения на нормативните уредби. Това разкри кметът на Варна Кирил Йорданов по време на днешната общинска сесия.

Прокуратурата е отказала да образува наказателно производство по случая с мотив, че камерите в мъжките съблекални са имали само кожуси, без оптични и електронни устройства. Има налице и фактура, която показва, че камерите са имитационни и струват 500 лева, обясни кметът Йорданов.

Градоначалникът взе отношение след питане на съветничката от “Атака” Цвета Георгиева. Именно общински съветници от “Атака” сигнализираха за поставените 3 камери в мъжките съблекални на плувен комплекс “Приморски”. Камерите се оказаха бутафорни, сложени с цел да намалят кражбите от шкафчетата в съблекалните. Тогава шефът на „Спортни имоти” Петър Пасев се закани, че ще сложи истински камери, ако кражбите продължат.

Според общинския шеф, който е член на ДПС, скандалът е породен от лично отношение на съветниците от “Атака” към самия него. Националистите дори поискаха оставката на Пасев.