/ nova.bg
Спасител ритнал плажуващ, а той му отвърнал с юмрук на централният плаж във Варна. Случаят на агресия  е от 6 август, съобщава NOVA.

Андрей отива на плаж с двете си деца. „Разреших им да отидат до шамандурата, като зная, че могат да плуват. Не съм ги изпускал нито за миг от очи”, разказва Анрей Маджов. Според летовника спасителят, който спял на плажа, се събудил, започнал да крещи и да свири по децата му. „Сериозни ръкомахания, да излизат от морето, повече да не влизат там, на брега само да си играят, на много груб тон. Недопустимо поведение”, оценява Андрей.

Мъжът направил забележка на спасителя, но не смята, че го е провокирал. „Съвсем учтиво го помолих да е учтив с чужди деца”, твърди Андрей. След това последвали нецензурни жестове, които мъжът заснел с телефона си. А заради това, че снима, последвал ритник. „Бях жестоко изритан в ръцете, защото се опитах да го снимам как показва среден пръст. Имам наранявания на пръстите, на китката”, заявява Андрей. „Изправих се и го ударих, да се съвземе малко и да се успокои”.

Екип на NOVA намерил спасителя на работното му  място. Азер работи като спасител повече от 40 години. Отрича да е бил груб. „Казах: „Марш! Навън! Това не е грубо”, заявява спасителят. „Той идва и пита: „Ти защо идваш бе? Ти защо държиш такъв тон на децата ми”. Обърнах се и той ме удари”. Отрича и да е спал докато е на поста си.

Андрей има извадено медицинско удостоверение и ще потърси правата си в съда.