/ Община Сливен
Продължава подпомагането на бедни семейства от Търговищко по програмата "ИРИС".

Помощ по време на пандемията от COVID-19 ще получат 25 семейства от Търговище и селата Пробуда, Давидово, Кралево и други.

В продължение на четири месеца на семействата ще бъдат осигурявани хранителни продукти от първа необходимост; памперси, детски храни, детска козметика и други материали, необходими за правилното отглеждане на деца до 3 години.

Пет неосигурени бременни жени ще получат прегледи при АГ специалист, комплекти, необходими при постъпване за раждане, изследвания и витамини.

Една от най търсените услуги по време на проекта е снабдяването с лекарства на заболели деца от тези семейства, а понякога и за родителите. При спазване на всички необходими предпазните мерки, те ще получават и допълнителни услуги като консултации с психолог, съвети за попълване на документи и т.н.

"За съжаление, извън обхвата на проекта останаха още много семейства и деца, които също имат нужда от подкрепа. Надяваме се и през следващите месеци не само ние, но и всички структури, призвани да помагат и подкрепят хората в нужда, да продължат да го правят", казват от ръководството на Клуба на нестопанските организации в областния град.
 
БТА