/ netinfo
На 10 април, вторник, от 18:00 часа, зала първи етаж в Регионална библиотека „Захарий Княжески“-Стара Загора - среща с журналиста Румен Стоичков и представяне на книгите му „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“, „Някъде там“ и „Сърце на длан”.

Румен Стоичков е роден в София. Завършва специалност „Българска филология” в Софийския университет. Като журналист в БНР има над 2000 анкети, интервюта, репортажи. Дългогодишен водещ на предаването „Нощен хоризонт” – над 1200 предавания от 1995 г. досега.

От 2008 г. е главен редактор на детското списание „Аз съм българче“. Член на Съюза на българските журналисти. Автор на няколкостотин публикации във вестници и списания, част от които са поместени в четирите му книги „Преди забравата“, „Из стръмнините на България“ и „Някъде там“ и „Сърце на длан”.

Носител е на много награди, сред които Специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена“ (2005) – за репортаж от психиатричната болница в с. Пастра, общ. Рила; Годишната награда на СБЖ в раздел „Радиожурналистика“ (2007) – за репортерско разследване, показващо недомислиците и униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа; „Пазител на традициите 2015“ в категория „Личност“; грамота от Петите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ в категория „Радио“ (2016) и други.