старият съвет
старият съвет / община Стара Загора
Триетажната административна сграда в центъра на Стара Загора, позната като Стария съвет, съвсем скоро ще отвори пространство за продължението на парк „5-и октомври“. Днес започнаха дейностите по събарянето на постройката, която бе определена от експертите на Община Стара Загора като опасна.

Методът на събарянето е по предписание на Община Стара Загора, уточниха от фирмата, която извършва дейностите - „Елми“ ООД. Постройката ще бъде премахната за около 2 седмици.

„Даваме своеобразен старт на един проект, който ще преобрази изцяло облика на центъра на нашия град. Трябва да се отбележи и че от Общината избраха старозагорска фирма, която да извърши дейностите, което за пореден път доказва, че тя мисли за благото на местния бизнес“, подчерта Методи Губеров, работещ в „Елми“. Той уточни, че до двадесетина дни, пространството зад Универсалния магазин трябва да бъде разчистено от отломките.

Новосформираната свободна зона ще се впише в облика на централната градска част като естествено продължение на Градската градина. Разработката е дело на архитектурно студио „Х2“, което спечели конкурса за идеен проект за площад на мястото на стария градски съвет.