Велосипедист оцеля след челен сблъсък с товарен автомобил
Велосипедист оцеля след челен сблъсък с товарен автомобил / sxc.hu

В периода 1-ви до 2-ри октомври в Старозагорско са станали шест пътно транспортни произшествия. Образувано е едно бързо производство за шофиране след употреба на алкохол, с концентрация над 1,2 промила, а четирима са настанени в Заведението за отрезвяване.

Един от инцидентите е станал в района на "Брикел" ЕАД, където велосипедист навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в товарен автомобил. В резултат на удара 29-годишният мъж от село Обручище, който е управлявал велосипеда, е получил охлузни рани по главата и крайниците. Той е бил настанен за наблюдение в МБАЛ - Гълъбово, без опасност за живота.

В съботния ден е станало и друго пътно произшествие. В посока юг, по четвъртокласен път от Стара Загора за с. Калояновец, се е движел лек автомобил, управляван от 59-годишен старозагорец. На около 1,5 км преди с.Калояновец, автомобилът излязъл извън пътното платно и се блъснал в крайпътно съоръжение вляво по посока на движението. След инцидента водачън напуснал местопроизшествието и се укрил. Около 22,00 часа е установено, че е постъпил в МБАЛ - Стара Загора с фрактура на кост на ляв крак, два пукнати прешлена и разкъсани връзки на ляво коляно, без опасност за живота.