/ DarikNews.bg, архив
За зимната поддръжка на пътната мрежа в Казанлък са осигурени по 5 машини за снегопочистване и опесъчаване, от които 2 комбинирани за снегопочистване и опесъчаване; 80 бр. гребла за ръчно почистване и 40 бр. метални стъргалки; 180 тона сол и 500 тона пясък, от които 70 тона готова смес; 2 325 тона айсмелт (готова смес за топене на лед), което е с 1,5 тона повече от миналата година. 

Признание от „Глобални библиотеки - България“ за община Казанлък

Приоритетно ще бъдат разчиствани главните улици и обекти
със социално значение, след което снегопочистващата техника ще бъде насочвана към второстепенната пътна мрежа и квартални улици, при възможност за достъп на машините.

За почистване на четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината е избрана фирма-изпълнител „Промакс“ЕООД. По места кметовете са упълномощени със Заповед на Кмета Галина Стоянова да сключват договор със снегопочистваща фирма и да отговарят за почистването на снега на територията на населеното място.

За републиканската пътна мрежа на общинска територия Районна пътна служба има сключен договор и са осигурени необходимите машини и материали: за пункт „Шипка“ – 8 машини, 200 тона пясък, 200 тона сол и 1 000 тона готова смес; за пункт „Мъглиж“ - 5 машини, 1 000 тона пясък, 500 тона сол и 1 000 тона смес.