В Берое не са тренирали дузпи за Суперкупата
В Берое не са тренирали дузпи за Суперкупата / beroe.bg

Футболистите на Берое не са тренирали дузпи за днешния двубой за Суперкупата на България. Това разкри наставникът на тима Петър Хубчев, който часове преди срещата получи наградата си за №1 през май. Съперник на Берое е шампионът Лудогорец, а срещата е от 20,30 часа на националния стадион „Васил Левски".

„Всичко е възможно, но ние не сме тренирали дузпи. В един финал шансовете според мен са равни. Колкото и да е голяма разликата между противниците шансовете в един мач са еднакви. За мен е по-важно да излезем мобилизирани. Отборът според мен не е в оптималната форма и това е нормално за всички отбори в края на подготовката и непосредствено преди първенството. Но в един такъв финал за проценти и шансове е малко рисковано да говорим", обясни наставникът на старозагорци.

Хубчев за пореден път подчерта, че срещата тази вечер е по-скоро за престиж.

„Мач на престиж за нас. Абсолютно сериозно ще подходим за този двубой. Това е и политиката на нашия клуб - всеки следващ мач да е най-важният. Не се заблуждаваме. Ще бъде много трудно, но пък заслугата да играем този мач и да участваме в Европа е на самите футболисти. Те сами направиха това с доброто представяне. Ще се опитаме да се представим на ниво в този мач".

Наставникът си пожела след двубоя да няма контузени футболисти. За тази среща той няма да може да разчита на Алберто Лоузейро и Елио Мартинс, които лекуваха травми и не се подготвяха с отбора.

„С игрите си в последните няколко месеца те доказаха, че са ключови футболисти, но пък от друга страна това е друга тема при нас - да нямаме титуляри и резерви и да разчитаме на всеки един, който е в "Берое". Поради тази причина не привлякохме и нито един футболист с изключение на Благой Макенджиев. Футболистите показаха с работата си и с отношението си към тази професия, че са заслужили това и надявам се на тяхно място да влязат други хора, които според възможностите си ще защитят името на "Берое", заяви още Петър Хубчев.