Ученическите съвети представят работата си на 13 април
Ученическите съвети представят работата си на 13 април / DarikNews.bg, архив

За четвърта поредна година Младежки общински съвет към Младежки дом, гр.Стара Загора организира Инициативата "Взаимодействие между ученическите съвети, младежките организации и органите на властта" - една интересна и ползотворна полемика между младите хора, Община Стара Загора, РИО-Стара Загора и училищните ръководства.

В инициативата са включени конкурс за "Най-активен ученически съвет" и дискусия, свързана със засилването на младежката активност и инициативност, както по отношение на работата в училищната общност, така и извън нея.

Проявите ще се състоят на 13 април от 11:30 до 14:00 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески".

В първата част ще се проведе станалият традиционен конкурс за "Най-активен Ученически съвет през учебната 2009/2010 г". Представянето на Ученическия съвет пред жури ще стане чрез презентации.

Във втората част на форума ще бъдат разгледани следните теми "Ролята на Ученическия съвет в живота на училището", "Партньорство с училищното ръководство и настоятелство" и "Възможности за съвместни инициативи между ученическите съвети - МОС координатор за реализацията им и връзката с местната власт".

Предвидени са награди за най-добре представилите се. За възрастова група над 14 години награда от 300 лева за най-добрия Управителен съвет и предметна награда за възрастовата група под 14 години. Наградите са осигурена от Община Стара Загора.

Всяко училище се представя по избор - с мултимедийна презентация, словесна или друга форма до 5 минути, отразяваща дейността на ученическия съвет през изминалия период. Презентациите на ученическите съвети ще се оценяват от жури, съставено от представители на НПО, Община Стара Загора и РИО - Стара Загора.