/ netinfo
 Деана Петкова бе избрана за председател на Управителния съвет на туристическия район „Долината на розите“.

Казанлък спечели нови приятели в Германия (СНИМКИ)

„Дошло е време да се занимава с по-всеобхватна работа, защото изпълнителният директор е човекът, който ще обединява усилията на всички ни и трябва да е на разположение на всички общини“, обобщи кметът на Казанлък Галина Стоянова. 

Новоизбраният изпълнителен директор, познат на казанлъчани като хореограф-педагог в Народно читалище „Жар 2002“, заяви готовност да работи всеотдайно за разработването на съвместни туристически продукти между 13-те общини, включени в младата организация за управление на туристическия район.

Решението за създаване на организация за управление на  туристически район „Долината на розите“, с център Казанлък бе взето по време на Учредителното събрание в Зала №6 на Община Казанлък в средата на месец януари. Тогава учредителното събрание гласува 7-членен Управителен съвет и избра единодушно кмета на Казанлък Галина Стоянова за председател.

Културното богатство на Казанлък - във фокуса на Берлин (СНИМКИ)

Лично или със свои представители  в Управителния съвет избора на изпълнителен директор гласуваха областният управител на Област Сливен, кметовете на общините Сливен, Панагюрище, Копривщица, Хисар и директорът на Исторически музей „Искра“-Казанлък. 

„Долината на розите“ е 6-ият регистриран туристически район в страната, който ще разработва за туристите продукти и услуги в сферата на здравния и културен туризъм: Балнео, СПА и уелнес, културно-познавателен и фестивален туризъм, приключенски и екотуризъм, планински пешеходен и рекреативен туризъм, винен туризъм.