Тръгна делото срещу Лечков, Христова и Шевкенов
Тръгна делото срещу Лечков, Христова и Шевкенов / DarikNews, архив

Старозагорският окръжен съд даде ход на делото срещу Йордан Лечков за извършени тежки нарушения при полагането на водопроводната мрежа в ж.к. „Дружба" в Сливен, в качеството му на тогавашен кмет, както и за указването на натиск върху шефа на Териториалната дирекция на НАП - Сливен Петко Дюлгеров. В обвинението се казва още, че в следствие на тези действия Община Сливен е била ощетена с над 571 хиляди лева.

Прокурорът Пламен Стефанов е повдигнал обвинение на още двама души. Освен Лечков показания като подсъдими днес дадоха главният юрисконсулт в Община Сливен Елеонора Христова и отговарящият за надзора на обекта Стефан Шевкенов. И тримата обвиняеми категорично заявиха пред съда, че не са виновни по нито едно от обвиненията.

В началото на съдебното заседание адвокатите на тримата подсъдими поискаха отлагане на процеса заради процесуални нарушения. Съдът обаче не уважи искането и бе даден ход на делото.

По време на процеса Лечков не пропускаше възможност да демонстрира негативното си отношение към прокурора Стефанов. Към него бившият кмет на Сливен отправи епитети от типа на „смешник", „некадърник" и други подобни.

Свидетелите по делото, които се явиха днес бяха 11 души. Освен от техните показания и тези на обвиняемите, съдът ще се ръководи и от трите експертизи по делото.