споразумение
споразумение / netinfo
Петгодишно споразумение за сътрудничество за три милиона лева бе подписано между ЕЙ И ЕС България и Община Гълъбово.
 
Целта на споразумението е да се поддържат съществуващите плодотворни отношения между страните, насочени към подобряване условията на живот на жителите на Община Гълъбово. По този начин се надграждат съществуващите добри отношения. Споразумението е пример за положителните резултати при изграждането и прилагането на проекти, използващи публично- частно партньорство. Предстоящите проекти, програми и инициативи ще бъдат реализирани на територията на цялата Община. 

Споразумението подписаха Светла Боянчева – председател на Общински съвет – Гълъбово, Николай Тонев – кмет на Община Гълъбово и Оливие Маркет – Президент на компанията „ЕЙ И ЕС България“ и ръководител „Бизнес развитие“ за бизнес звено Европа и Азия.
 
В рамките на договореното ЕЙ И ЕС ще подкрепи серия от обществено полезни инициативи за подобряване на условията на живот на жителите на общината. Новият договор е естествено продължение на дългосрочния ангажимент  на ЕЙ И ЕС към Община Гълъбово и изградените добри отношения между двете страни.
 
“Изключително съм щастлив да подпиша договора за сътрудничество между ЕЙ И ЕС и Община Гълъбово. Това споразумение надгражда  добрите отношения между Общината и ЕЙ И ЕС, и е пример за положителните резултати при изпълнението на проекти,” заяви Президентът на ЕЙ И ЕС България Оливие Маркет по време на церемонията. “През годините този договор се превърна в едно стабилно и ползотворно партньорство, защото е посветен на най-важната кауза - подобряването на живота на хората,” продължи той.
 
ЕЙ И ЕС ще продължава да подкрепя традиционните ежегодни инициативи на общината, които през годините са наложиха като основа на програмата за корпоративна социална отговорност на компанията. От 2006 година досега ЕЙ И ЕС България е инвестирала над 6.9 милиона евро в социални програми в района на Гълъбово. Основните акценти в програмата на компанията са подобряване на инфраструктурата, образование и грижа за децата и младежите. Като част от нея през миналата година бе открит напълно реновирания младежки център в града. В реконструкцията на съоръжението бяха вложени 2,2 милиона евро. В момента той е най-модерното съоръжение от този тип в региона.
 
На събитието присъстваха още заместник-кметовете Пламен Бараков и Димитър Василев , Тодор Бележков – изпълнителен директор „Експлоатация“ на ЕЙ И ЕС България и  Миглена Колева – офис мениджър към ЕЙ И ЕС Гълъбово, общинските съветници от Общински съвет – Гълъбово, кметове и кметски наместници от Община Гълъбово, спортните клубове по художествена гимнастика, футболистите от „Ботев“ Гълъбово, бадминтон, жители и гости.
 
Община Гълъбово поддържа добри отношения с големите инвеститори в региона. Чрез работата на ръководния екип на Общината и правилните решения се подобрява инфраструктурата, подобрява се и  социалната среда на всеки един жител. Програмите за корпоративна социална отговорност са насочени пряко към населението според потребностите, за опазване на околната среда, опазване на културата, историята и традициите, развитие на спорта и др.