Талантливата Галина Костова с първа стихосбирка
Талантливата Галина Костова с първа стихосбирка / Личен архив

Първата си книга представи талантливата старозагорка Галина Костова.

В стихосбирката "България в моето сърце" са включени най-добрите й рисунки, стихотворения и есета, наградени в многобройни национални конкурси.

В началото на този месец Галя получи първо място за своята мултимедийна презентация на тема "България - страна на таланти", с която участва в 19-ия Национален ученически конкурс "Родолюбие". Награждаването на най-добрите се проведе в Националния исторически музей в София. Конкурсът бе организиран от Национален клуб "Родолюбие" и със съдействието на МОМН, Национален дворец на децата, Исторически факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Тангра ТанНакРа Общобългарска фондация, Национален исторически музей, Национален военноисторически музей, Синдикат на българските учители, в. "Учителско дело" и в. "Аз Буки".

Галина спечели и трето място в Националния литературен конкурс "Духът на българина", където се състезава заедно с още 352 участници. Конкурсът беше посветен на 1 ноември - Денят на Народните будители. Освен това младата ученичка беше наградена с поощрителни награди на Национални конкурси в Пловдив, София и Кърджали. За своите постижения Галина Костова беше сред седемте номинирани за тазгодишната награда "Икар" на Община Стара Загора.